23.12.

Posted on Comments (0)

Tänään on lähdettävä metsään joulupuuta etsimään kertoo Eevert Tenholle heti herättyään. Joulukuusen haku on ollut aina merkittävä tapahtuma Taavitsaisen talossa. Metsään on menty ja katsasteltu monia kuusia. Tuumailtu tuokio jos toinenkin ja juotu termoskahvit välillä ja sitten vasta otettu saha käteen ja kaadettu sopiva kuusi.

Lapsuudestaan Eevert muistaa monet jännittävät kuusehakuretket. Kumma juttu vain oli se, että sopivan kuusen valinta oli niin kovan työn takana. Siitäkin huolimatta että vaari oli sen jo kesällä merkannut valmiiksi. Joskus itse tekeminen tuottaa niin suurta mielihyvää, että siitä kannattaa nauttia pidempään.

Kuusimetsässä
Kuusimetsässä

Eevert päättää nautiskella kuusiretkestä, joten kaksikolla ei ole mikään kiire metsästä pois. Pikku Tenhokin juoksentelee ja hyppii lumessa pienen koiran sydämen kyllyydestä. Lumi on pehmeää ja se kivasti pöllähtää kun koira hyppää kinoksen päälle. Eevert naureskelee pikkuystävälleen hyväntahtoisesti.

Tenho hangessa

Koiraa seuratessaan Eevertin mieliin kiertyy monia kuusenhakuretkiä. Muistaa Eevert menneisyydestä myös sellaisen taaton, joka lähti kuusta hakemaan ja oli jo minuutin päästä sen kanssa sisällä. Siinä ei paljon nokka kerennyt tuhisemaan. Oli napsaissut pihapiiristä poistettavan näreen hyvään tarkoitukseen. Joskus asiat ovat silmiemme edessä, huomaamista varten.

Kuusi aikanaan löytyy ja se tuodaan vesikelkalla metsästä omaan pihaan.

Kyydittävä puu
Kyydittävä puu

Talvella ja pakkasella on tärkeää, että kuusi saa hiljakseen sopeutua uuteen lämpimään paikkaansa. Ensiksi Eevert jättääkin sen aluksi viileään eteiseen ruokailun ajaksi.

Kuusi eteisessä
Kuusi eteisessä

Metsäpäivinä tarvitaan kunnon ruokaa. Eevert ottaa esille lenkkimakkaraa ja eilisiä perunoita sekä muita hyödynnettäviä löytöjä jääkaapista. Niistä hän sipustaa paistinpannulle sopivan seoksen ja paistaa voissa varsinaisen herkun kypsäksi. Ruuasta on sekä mies, että koira innoissaan. Malttamattomana kumpikin odottaa paistoksen valmistumista.

Kylläpä näyttääkin hyvältä. Melkein tekee mieli istahtaa pöytään kaveriksi. Ja mikä ettei! Eevertin luona on aina vieraille paikka. Joten rohkeasti sisään vain!

Paisos
Paistos valmiina

Eevertin paistos on runsas, joten siitä riittää kyllä kaikille pöydän ääreen istahtajille. Ja makoisalta se maisuukin.

Ruokailun jälkeen kuusi pääsee sisälle saakka. Eevert asettaa kuusen jalkaan ja antaa sille vettä. Huomenna sitten koristellaan juhla-asuun, kynttilöin, kultavöin ja kirkkain palloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *