24.12.

Posted on Comments (0)

Tänään on jouluaatto! Joulutähti palaa Eevertin ikkunassa loistaen läpi jouluajan niin sisälle kuin ulospäin.

Joulutähti
Joulutähti

Aamiaiseksi Eevert on keittänyt kunnon riisipuuron. Aamuvarhain mies nousi valmistamaan puuroa. Hiljalleen se hautui keittiön hellalla maailman parhaaksi joulupuuroksi.

Keittiö on saatettu joulukuntoon muutenkin ja pöytäliina vaihdettu asianmukaiseksi. Nyt tarvitsee vain varoa ettei sotke sitä, huomauttaa Eevert itselleen ottaessaan puuroa kupista.

Aamiainen
Aamiainen

Pitkään on joulua valmisteltu ja vähitellen se varsinainen juhlakin alkaa. Aattona Eevert laittaa television auki heti aamusta. Sieltä tulee Joulupukin Kuumalinja ja Eevert tykkää kovasti yhdessä lasten kanssa odotella ja valmistella viimeisiä valmisteluja. Joulussa odottamisella on ihan oma arvonsa. Jännitys tarttuu mukavasti lasten välityksellä myös ruudun toiselle puolelle.

Kuumalinja
Kuumalinja

Erilaista jouluruokaa on Eevert valmistanut jo edellisestä päivästä alkaen ja tänään vielä viimeisiä silppuamisia ja sekoittamisia yhdessä Joulupukin kanssa.

Puolenpäivän aikaan julistetaan joulurauha Suomen Turusta. Silloin Eevert jo jättää suuremmat puuhastelut ja asettuu aloilleen nauttimaan viimein alkavasta joulusta.

Kun Turun Tuomiokirkon kello lyö 12 lyöntiään kajahtaa Vanhalla Suurtorilla komea fanfaari ja joulurauha julistetaan suomeksi ja ruotsiksi Brinkkalan talon parvekkeelta. Joulurauhan julistus on luettu Turussa jo 700 vuoden ajan. Brinkkalan talon parvekkeelta joulurauha on julistettu vuodesta 1888 lähtien.

Miten se kuuluukaan:

Joulurauhanjulistus
Joulurauhanjulistus

Aattona Eevert lämmittää saunan ja iltapäivällä jo on aika kylpeä. Sen jälkeen ei isoja hommia enää olekkaan.

Saunamies

Aattona kylän yksinäiset miehet ovat perinteisesti kokoontuneet yhteen Eevertin luo ja nauttineet jouluaaton aterian yhdessä.

Ja pöytä näyttää täyttävän vaativammankin emännän tarpeet, sillä niin paljon siellä on tarjottavaa, että jokainen varmasti löytää omia suosikkejaan pöydästä.

Rosollia
Rosollia

Pöytä katettuna, lahjat kuusen juurella, joululaulut, takkatulen ritinä, rauhallinen mieli. Voiko sitä enempää ihminen elämältään toivoa.

Lasimestarin silliä ja graavilohta
Lasimestarin silliä ja graavilohta

Kaikkea on huomioitu. Kylän miehet ovat tuoneet vielä nyyttikestimielessä lisää joulumakuja.

Herkkuja jälkiruuaksi

Joulusuklaat maistuvat aina, vaikka olisi vatsa kuinka täynna makoisaa ruokaa.

Lahjat
Lahjat

Ollaan eeverttilässä oltu myös kilttejä. Jokunen paketti on ilmestynyt kuusen alle.

Mitä Sinä odotat joululta?

Illan päätteeksi ennen erkaantumistaan miehet laulavat kiitokseksi tutun hymnin Maa on niin kaunis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *