Juhannus lähenee ja sitä myöten perinteistäkin perinteisempi perheen juhannusherkku. 35 vuoden ajan sillijäätelö on kuulunut uusien perunoiden kanssa ruokapöytään.
Teen aina reilun satsin joka kestää pari-kolme viikkoa. Ylijäämäjäätelöt lusikoin suoraan purkista suuhun kuin jäätelön konsanaan.

Tarvikkeet:
Silliä tai muuta maustekalaa
2dl Kermaa
2dl Smetanaa
Sipuleita
Tilliä
Yrttejä maun mukaan
Pippuria

Silliä
Silliä

Silli- tai anjovisfileet leikataan veitsellä pieniksi kuutioiksi.

Sipulit ja tillit
Sipulit ja tillit

Sipulit ja tillit pilkoin koneellisesti. Silliä ei sellaiseen myllyyn kannata laittaa sillä pikkukuutiot antavat mukavamman suutuntuman kuin mössö.

Kerma vaahdotetaan ja siihen lisätään käännellen smetana.

Yrtit
Yrtit

Kerma-smetanaseokseen lisätään edelleen käännellen sipuli-yrttiseos.

Tasainen seos
Tasainen seos

Sekoitetaan tasaiseksi ja tarkistetaan maku. Mausteena voi lisäksi käyttää pippuria tai jäljellä olevaa sillinlientä.

Annospurkit
Annospurkit

Sillijäätelöseos jaetaan sopiviin annoskippoihin ja laitetaan pakastimeen. Parhaimmillaan viikon sisällä pakastamisesta, mutta hyvin olen voinut syödä pidemmänkin ajan päästä.

Annos
Annos

Tarjoillaan tuoreiden uusien perunoiden kanssa.

Ja ei kun nauttimaan!

Ja vielä pikaohje, kun sellainenkin on tullut tehdyksi.

Pikaohje
Pikaohje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *