Pyhäinpäivänä
Viikonloppuna vietetään Pyhäinpäivää.

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä ja vainajien muistopäivästä. Pyhäinpäivänä monien tie vie hautausmaalle muistelemaan kaikkia ennen meitä eläneitä rakkaitamme.
Haudat saavat usein havu- tai kanervakoristeet talven ajaksi ja muistokynttilöitä sytytetään haudoille. Kynttilämeret hautausmailla ovat kauniita ja koskettavia näinä kaikkein pimemeimpinä vuoden aikoina.

Eevert suuntaa tiensä myös hautausmaalle tai Kirkkotarhaan, niinkuin hän sitä kutsuu. Kirkkotarhassa Kappelin kupeessa on muistopaikat kaikille rakkaille, sekä erityinen paikka myös muualle haudatuille läheisille.

Ennen kristillistä pyhäinpäivää Suomessa vietettiin kekriä. Silloin juhlistettiin sadonkorjuun päättymistä ja herkuteltiin vastakorjatun sadon tuotteilla. Pöytään katettiin naurista, sian, lehmän tai lampaanlihaa, juustoa ja olutta. Talojen palveluväki saivapaata. 1800-luvulla kekri sulautui kristilliseen pyhäinpäivään. Maanviljelykseen liittyvä juhla sai silloin uusia kristillisiä sävyjä.
Kekriä Eevert viettää keittiössään ja valmistaa viikonlopuksi perinteisiä juureksia ja uunilihaa sisältäviä ruokia. Saattaapa muutama ystävä tulla Eevertin seuraksi niitä maistelemaan.

Hyvää ja rauhaisaa Pyhäinpäivää!