Kurssikeskus Kinanen

Blogihaaste 10 joulufaktaa

Blogihaaste 10 joulufaktaa

Otin haasteen vastaan ja lähden miettimään 10 joulufaktaa, jotka liittyvät elämääni. Tunnistaudun jouluihmiseksi, mutta mietin löytyykö sittenkään kymmentä erillistä faktaa. En tiedä sitä vielä tässäkään kohtaa kun aloitan kirjoittamisen. Saa nähdä kuinka käy 🙂 Aikaisemmin otin haasteen vastaan kymmenestä random faktasta ja onnistuin ne löytämään aika helpostikin. Vaan nyt Blogihaaste 10 joulufaktaa!

Ajattelen joulua laajempana kokonaisuutena kuin ihan sitä H-hetkeä. Ehkä onnistun 🙂

Lähdetään liikkeelle 10 joulufaktaa tässä:

 1. Vaihdan astiat Adventtina. Kyllä, talvikausi kun alkaa minulla ensimmäisestä Adventista, niin valkoiset astiat siirtyvät kaappiin ja kirkkaanpunaiset Teema-astiat tulevat tilalle. Tähän liittyy myös se, että Muumi-mukit siirtyvät talvilevolle Teeman mukien vallatessa tilaa astiakaapista.
 2. Jouluradio soi autossa ajaessa. Muuten kuuntelen ties mitä kanavia ja ohjelmia, mutta joulukuussa se ainoa oikea kanava on Jouluradio. Oletko kuunnellut? Itse pidän siitä siksi että sieltä löytää itselleen tuntemattomampaa joulumusiikkia. Joulun ajan musiikissa on todellisuudessa paljon laajempi kirjo kuin mitä marketin kovaäänisistä suolletaan jo lokakuun puolesta välistä 😀
 3. Sytytän ulkovaloja parvekkeelle. Yleensä niitä on runsaasti ja palavat lähes läpi vuorokauden tänä pimeänä vuodenaikana. Tänä vuonna vähän himmailen, enkä halua laittaa ylenpalttisesti mitään. Tiedän että valaistus ei se pahin sähkönkuluttaja ole. En silti halua mässäillä asialla, josta tulee tulevana talvena vielä monelle todellisen tuskan paikka.
 4. Pidän joulun väreistä, tuoksuista ja mauista. Piparit leivotaan nykyisin etupäässä tuoksun vuoksi. Onhan se huumaava. Ja minusta ne piparit ovat parhaimpia ihan vaan taikinana. Aikanaan töissä tein valtaisia taikinoita, joita sitten lapsiryhmät paistelivat. Ja minä nuuhkin työpaikan sisäilmaa huumaantuneena.
 5. Vältän kauppoja ja tavarataloja sitä enemmän mitä lähemmäs joulu tulee. Markkinajoulu ei ole minun juttuni. Toisaalta, mitä vanhemmaksi olen tullut niin sitä kiinnostavampaa kaikki kimaltava ja säihkyvä tuntuu olevan. Ehkä minusta on tulossa harakka.
 6. En anna joululahjoja. Lopetin lahjojen haalimisen jo useampi vuosi sitten. Lapset ovat aikuisia ja heilläkin kaapit täynnä tavaraa, kun ovat omillaan eläneet jo vuosia. Varsinaisia tarpeita ei siis ole. Jos jotakin annan niin aikaa yhdessäololle. Ja se ei välttämättä ole joulu ollenkaan. Viimeksi yhteistä tyttöjenpäivää vietettiin Maija Poppasen kanssa.
 7. Ja kumoan heti edellisen. Annan yhden lahjan tuntemattomalle lapselle. Lahja menee Tarton kristillisen nuorisokodin lapselle. Lahja voi olla lapsen ainoa lahja. Tänä vuonna matkaan lähti 8 vuotiaalle tytölle ratsastushanskat, jotka soveltuvat talvikäyttöön. Lastenkodissa on kaikkiaan n. 50 paikkaa.
 8. Jouluna syödään hyvin. Viimeiset 10 vuotta olen ostanut valmiita joululaatikoita. Niistä välitän vain maksalaatikosta. Omassa joulupöydässä keskityn erilaisten kalamakupalojen tekemiseen. Kala on ehdoton suosikkini myös joulun ulkopuolella. Jouluna tulee vain panostettua niihin enemmän.
 9. Glögikausi avataan viimeistään joulukuun alussa omalla glögillä. Syksyn kirsikkasato pääsee vuosittain tekeytymään joulumausteilla purkkeihin. Nyt se on jo pullotettu ja odottaa hetkeään jääkaapissa. Siitä saavat nauttia myös läheiset joille alkoholillinen glögi maistuu. Vielä ei ole tämän vuoden glögikausi avattu. Sen sijaan sitä varten varattuja manteleita ja rusinoita on pitänyt hankkia jo uusia. Ne kuluvat ilman glögiäkin.
 10. Viimeiseksi jätin sen varsinaisen helmen eli Eevertin joulu 2022. Moni tietää että harrastan miniatyyrejä tai nukkekoteja. Nykyisin vähemmän rakentelen, mutta tykkään kirjoitella tarinoita. Eevertin joulu ilmestyy Instagramin profiilissani ensimmäisestä Adventista joulupäivään. Tervetuloa seuraamaan tämän vuoden tarinaa. Eevertin joulu on ilmestynyt n. 14 vuotta. Ensimmäiset 10 vuotta Eevert Taavitsaisen talon omassa blogissa. Siihen iski ilkeä virus ja tuhosi käytännössä koko blogin. Sen jälkeen Eevert on vallannut Instagramini ja hyvin on tarinaa saanut sinnekin synnytettyä. Tänä vuonna Eevertin ystävät ovat antaneet tarinoinnin aiheita ihan joka päivälle.
Blogihaaste 10 joulufaktaa

Minä tein sen! 10 joulufaktaa löytyi

Eikä tehnyt heikkoakaan. Moni asia lähtee avautumaan kun hetkeksi pysähtyy sen äärelle.

Mitä muut bloggaajat ovat löytäneet?

Nyt on hyvä kurkata mitä muut ovat kertoneet omastaan. Täydennän listaa päivien edetessä.

Tähän on tultu

VIA PER ASPERA AD ASTRA

Eijulista

Tyylimuru

Modernimamma

Sisustusilona

Please be seated for Takeoff

Nyt on sinun vuorosi!

Blogihaaste 10 joulufaktaa kutsuu sinua. Kerro mitä sinun jouluusi tai joulunaikaasi kuuluu. Laita kommentteihin linkki blogiisi niin käyt tutustumassa sinun jouluusi.

Jaa artikkeli someen:

16 vastausta

  1. Kiitos, mukavaan haasteeseen on kiva tarttua. Oppii samalla toisista enemmän kun selaa haasteita eri blogeissa.

  1. Kiitos 🙂 Mukavaa kun poikkesit ja seuraat Eevertin matkaa jouluun. Harrastukset ovat mukavia, varsinkin kun onnistuu ilahduttamaan samalla myös toisia.

 1. Kivoja faktoja! Joulun odotus on parhaimmillaan mitä mukavinta ja rauhallista aikaa. Jouluradio soi autossa meilläkin, kiiltävät asiat tuntuvat kiinnostavan entistä enemmän (ah apua) sekä kala on joulupöydän herkkua.

  1. Rauhaa rakastan itsekin. Joskus huomaan että paras hetki on hiljainen aamuhetki jossa on läsnä minä, kahvikuppi ja joulukuusi 😀

 2. Kiva että Eevertin tarina jatkuu Instassa!
  Mekään ei harrasteta lahjoja sen enempää jouluna kuin muulloin. Elämme ylipäänsäkin minimalistisesti. Jos jotakin tarvitaan, ostetaan kun on sen aika, mutta lopulta niitä tarpeitakaan ei tule kovin usein näin kahden aikuisen perheessä.

  1. Totta on että aika vähän on materiaalisia tarpeita aikuisilla. Yhdessä olemista olen antanut lahjaksi ja aikuisten lasten kanssa ne ovat ihan huippua kaikki, kun ovat omillaan olleet jo vuosia.

 3. Olipa kiva lukea myös sinun jouluiset faktat! Mukavaa joulun odotusta ja sinun oma glögi kuulostaa herkulliselta!
  -Moderni Mamman Heidi

  1. Kiitos kun poikkesit 🙂 Käyn lukemassa sinun faktasi. Jouluun ja sen lähestymiseen liittyy paljon erilaisia asioita. Näistä myös oppii aina uutta toisista. Asioita joita ei ole tullut ajatelleeksi.

  1. Mahtavaa, kiitos 🙂
   Viimeinen kauppareissu on juuri takana. Ei ollut enää mikään ilo. Onneksi oli sentään suurin osa mietittynä valmiiksi ja lista mukana.
   Käyn kurkkaamassa haasteesi ja liitän blogisi tänne muiden jatkoksi. Mukava lukea toisten jouluiset ajatukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

On Key

Katso myös

Tammikuun topit ja flopit

Tammikuun opit ja flopit

Tammikuun opit ja flopit aloittavat uuden vuoden mittaisen sarjan menneen kuukauden omaa hyvinvointia edistävät ja rapistavat huomiot.

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä

Pian vietetään ystävänpäivää. Jäin miettimään hieman ystävänpäivän historiallista taustaa. Aloitetaan muinaisista roomalaista 😀

Pientä yrittäjyyttä

Pientä yrittäjyyttä

Kevät on uusien alkujen ja kasvun aikaa. Pientä yrittäjyyttä on myös ilmassa Kurssikeskus Kinasen toiminnassa. Uusia suuntia ja ideoita on.

Ansiomerkki

Ansiomerkki

Sain joulukuussa tiedon, että minulle on myönnetty kirkkohallituksen toiminnallisen osaston kultainen ansiomerkki.