Chilisato pullistelee ja on keksittävä miten sitä voi säilö muutenkin kuin pakastamalla tai kuivaamalla.
Tänään vuorossa alkuun paholaisenhilloke. Saattoi olla virhe sillä sehän kuluu jo valmistuaikana maistellen lusikallinen kerrallaan 🙂
Tarvikkeet:
- pari paprikaa
- oman sadon chilejä
- 1 dl riisiviinaetikkaa (olisi pitänyt olla viinietikkaa ja tätäkään ei ollut enempää kuin 1 dl)
- liraus balsamikokastiketta
- liraus tavallista etikkaa
- n. 5 dl hillosokeria
Alkuun chili palasiksi. Poistin varmuuden vuoksi ne siemenistä ja kiinnikkeistä, jotta tuotosta syövät muutkin kuin minä. Paprikat myös pieneksi. Käytin apuna koneellista silppuamista, vaikka rakenteellisesti pieneksi pilkkominen olisi ollut parempi vaihtoehto.
Chilit, paprikat ja etikat kattilaan. Annetaan kiehua muutamia minuutteja.
Lisätään sekaan hillosokeri ja annetaan vielä porista ainakin vartin verran.
Keittelin lasipurkit myös vedessä, niin ovat varmasti puhtaita. Purkitus ja kylmään. Sieltä on hyvä ottaa. Sopii mainiosti juustojen kanssa.
Toisena tuotteena oli tarkoitus saada jotakin sweet-chilisoosin kaltaista.
Tarvikkeet:
- 0,5 dl vettä
- 500 g Mutti tomaattimurskaa
- paprika
- pari sipulia
- oman sadon chilejä
- 3 valkosipulin kynttä
- oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- liraus balsamicokastiketta
- liraus etikkaa (tähän olisi ollut parempi punaviinietikka, mutta taas tuli sooloiltua kun ei kaapista löytynyt)
- 2 dl hillosokeria
Alkutoimet kuten edellä.
Chilit, paprikat, tomaattimurska, vesi ja mausteet kattilaan. Annetaan muhia vähintään puoli tuntia.
Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa mausteita. Purkitetaan puhtaisiin purkkeihin. Ja jäähdyttyä siirretään jääkaappiin edellisten viereen.
Chilivarasto ei paljon vajunut tästä. Mitähän sitten keksisi?
Osan soosista laitoin jääpalakuutioihin ja pakkaseen. Jäädyttyään näistä saa mukavia maustekuutioita erilaisiin ruokakokeiluihin.
Käytin pilkkoessa ekologisia hanskoja. Ainakaan nämä eivät suojanneet käsiä kapaisiinilta, vaan hyvä polte on nyt havaittavissa.