Tänään pääsivät käsittelyyn palsternakka ja nauris. Kummatkin olivat melko isoja.

Tarvittiin:

Palsternakka ja nauris leikkuulaudalla
Palsternakka ja nauris leikkuulaudalla

Melko isoja molemmat, joten päättelin että riittää hyvin kahdelle.

Aluksi kuoriminen ja paloittelu. Palaset kattilaan ja vettä sen verran että peittyvät.

Naurispaloja kattilassa jossa on vettä
Kattilassa

Saivat kiehua kypsiksi. Haarukalla voi koittaa. Keitinveteen hieman suolaa.

Juurespalat muussataan perunasurvimella
Soseeksi

Muusinuija tai sauvasekoitin sopivat tähän tehtävään mainiosti. Itse tykkään vähän rouheammasta tuotoksesta.

Soseeseen lisätään yhdistetyt kerma, kananmuna ja mausteet.

Juuressose ja kastike uunivuokassa ja päällä juustoraastetta
Uuniin

Sose ja liemi kaadetaan uunivuokaan. Päälle reilu kerros juustoraastetta.

Uuniin 200 astetta ja paistoaika tänään n. 40 min.

Vuoka paistamisen jälkeen, pinta ruskea
Uunista ulos

Gratiinin kaverina uunissa valmistui myös smetanalohi. Sopivat oikein hyvin yhteen.

Annos lautasella, etualalla gratiinia ja lisäksi uunilohta ja porkkanaraastetta
Annos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *