Kurssikeskus Kinanen

joulukuun kuvat kertovat

Joulukuun kuvat kertovat

Joulukuun kuvat kertovat yhden ajanjakson päättymisestä. Vuosi on päättynyt ja samoin oma viimeinen työvuosi on tullut päätökseensä.
Tartuin kuukauden kuvat kertovat blogihaasteeseen vuoden alussa. Haasteessa valitaan muutama kuva edeltävän kuukauden otoksista ja pysähdytään niiden ääreen hetkeksi. Haasteen sain VIA PER ASPERA AD ASTRA blogista.

Arkikuva

joulukuun kuvat kertovat

Arki on ollut joulukuussa väsynyt ja nuutunut. Varmaan johtuu elämäntilanteen muutoksesta, sillä saman oloista tarinaa ovat entiset työkaverit kertoneet hetkestä kun kaikki hiljenee. Arkeen kuului joulukuussa tietenkin myös vähän joulun laittamista kotiin. Edellisestä laittamisesta on kulunut parikin vuotta, sillä olemme olleet mökillä ja silloin ei kaupunkikotiin ole juuri mitään laitettu. Siksi jouduinkin kätköjäni tutkiessani ihmettelemmään että miksi minulla on tämmöisiäkin tallessa. Siinähän ihmettelin. Vastausta en keksinyt. Lapsiakaan ei enää kotona ole asunut vuosikymmeniin 😀

Juhlakuva tai juhlakuvat

Se viimeinen työpäivä osui joulukuun puoleen väliin. Ja juhlaahan se oli aamusta iltaan, vaikka ihan normityöpäivä olikin. Aamusta meinasin myöhästyä, sillä olin ajatuksissani menossa yhteiseen tapahtumaan myöhemmin kuin mitä se todellisuudessa oli. Julkisen liikenteen lakko onneksi pakotti lähtemään hyvissä ajoin ja ehdin paikalle.

joulukuun kuvat kertovat
Kuohujuomaa tarjolla

Puheiden jälkeen oli kaikille muistettaville juhlahetki ja kuohujuomaa ja kakkua oli tarjolla.

joulukuun kuvat kertovat
Päivän lööppi

Pääsin lööppeihinkin. Nämä ovat aina hauskoja muistoja. Varsinkin tuo kohta ”Saatan paeta vuorille” houkuttelee jo kovasti.

Ei niinkuin Strömsössä

Tämä onkin vaikea rasti tässä kuukaudessa. Siihen olisi ehkä sopinut tuo edellisen vaiheen autoilu- ja aikasekoilu. Siitä vaan ei ole kuvaa. Muuten ehkä se menee tälle osastolle, että ei ole niin energinen ollut kuin mitä kuvitteli kun päivää vailla koko kuukausi on ollut vapaana.

Ehkä kolmas huvittuneisuutta aiheuttanut toimenpide oli junalippujen tilaaminen Rovaniemelle heti kun on eläkeläisen statuksella. Koska voin! No, mitä nyt säätiedotuksia ja pakkasvaroituksia seuraa, niin siitä taitaa tulla jäätymisretki arktisille alueille. Lupailtu on -40 asteen pakkasia. Katsotaan mikä sitten on totuus. Omasta pikkuvitsistä taitaa tulla isompikin hupi 😀

Aikaisemmin kirjoitettua

Marraskuun kuvat kertovat

Lokakuun kuvat kertovat

Syyskuun kuvat kertovat

Elokuun kuvat kertovat

Heinäkuun kuvat kertovat

Kesäkuun kuvat kertovat

Toukokuun kuvat kertovat

Huhtikuun kuvat kertovat

Maaliskuu kuvat kertovat

Helmikuun kuvat kertovat

Tammikuun kuvat kertovat

Kaikki päättyy aikanaan

Tämä sarja on nyt päätöksessä tältä erää. Joulukuun kuvat kertovat tai paremminkin sulkevat yhden eletyn ajanjakson. Alkavalle vuodelle ehkä löytyy jokin muu teema, jonka avulla voi hieman kerrata itsekin elettyä ja koettua. Kiitos Sinulle kun olet ollut mukana seuraamassa vuoden vaiheita.

Muualla kirjoitettua

3 x joulukuun kuvat

Joulukuun kuvahaaste

Elämä on

Nyt on sinun vuorosi

Millainen joulukuu sinulla on ollut? Mitä nostaisit päällimmäiseksi? Mitä ei halua muistella ollenkaan?

Jaa artikkeli someen:

14 Responses

 1. Mielettömät juhlakuvat sulla on tässä kuussa. Olet nyt virallisesti julkis!
  Joulukuu täälläkin oli sairastumisen kuu. Onneksi nyt ollaan jo paranemiseen päin.

  Kiitos paljon, että osallistuin tähän haasteeseen! Oli tosi mielenkiintoista seurata arkeasi ja juhlasi, erityisesti näin suuren elämänmuutoksen edessä ❤️

  1. Kiitos, oli oikein mukava juhlapäivä kaiken arkisen työn keskellä. Uusi alku aina vähän jännittä. Katsotaan minne elämä kuljettaa.

 2. Haa, hauska joulupanta. Mistä lie sitten tullut taloon! Tosin nurkkia penkomalla löytää toisinaan kaikkea unohtunuttakin. Joulukuu oli hyvä, kiireinen kuukausi meillä, mutta samalla odotettu kun lomalle pääsi rentoutumaan. Uusi vuosi on myös odotettu.. Oikein pirteää uuden vuoden alkua sinulle!

  1. Haha, noita pantoja oli kaksi. Eikä kellään mitään havaintoa siitä, että miksi ne ovat olemassa 😀 Kohta saakin jo joulun pakata takaisin kätköön seuraavaa kautta varten.
   Joulukuu meni vähän ihmetellessä, monta normiasiaa jäi tekemättä ja se mitä teki teki rutiinilla ilman sen kummemmin ajattelematta. Varmaan tämä elämän statuksen muutos vei ajatuksia oman makunsa mukaisesti muualle.
   Hyvää ja innostavaa vuotta 2024 sinulle.

  1. Mahtavaa kuulla 🙂 Joulusta pidän itsekin, vaikka tänä vuonna se tuntui jotenkin menevän joltakin osaltaan ohi. Varmaan tämä oma elämänmuutos vaikutti siihen, että niin syvästi ei päässyt keskittymään tunnelmiin ja tuoksuihin. Levoton sielu. Ja ehkä tuo arkikuva juurikin kuvaa niitä tunnelmiä. Ei oikein tiedä, eikä ihan ymmärräkään.

 3. Kiva koonti jälleen, kiitos siitä!
  Uskon tuon hiljaisuuden ja tyhjyyden, joka varmaan valtaa, kun yksi iso asia elämässä jää yhtäkkiä pois. Onneksi olet toiminnannainen ja kehittelet itsellesi muuta täytettä nopeasti arkeesi 🙂 …silloin, kun sitä kaipaat!

  1. Kiitos Minna. Tämä on ollut hauska ja hyödyllinen haaste olla mukana.
   Vielä on vähän opettelemista siinä että kello ei aamulla soi. Toistaiseksi on kotona riittänyt puuhailua, vaan mitä tapahtuu sitten kun kaikki nurkat on siivottu ja järjestelty 😀

 4. Joulukuu meni tosi nopeasti ohi ja loma vielä nopeammin. Olisin kaivannut vielä yhtä viikkoa lomaa…Mutta näillä eväillä mennään. Jospa nyt alkaisi uusi sivu hiukan rauhallisemmissa merkeissä.

  1. Päivät ja kuukaudet välillä vilistävät eteenpäin kuin huomaamatta. Joskus kun siihen havahtuu niin ihan tietoisesti koittaa maadoittaa itsensä hetkeen. Yleensä ei kuitenkaan onnistu 😀

 5. Onnea eläkkeelle pääsystä! 🍀 Mäkin täällä jo vähä laskeskelen pääsyä, kolmen vuoden päästä sais ruveta nostamaan yhtä itse maksettua eläkettä. Tällaises kuukausikoosteessa on toisaalta oma hyvä puolensa, mutta ittellä on jo niin tullut pidettyä tuota viikkokoostetta, että vähän kynnystä jättää se pois.

  1. Kolme vuotta menee nopeasti 🙂 Kokemuksen kertomaa se. Vähitellen on osannut jo asennoitua siihen että töihin ei tarvitse enää lähteä.
   Pidä ihmeessä viikkokoosteestasi kiinni. Se mikä tuntuu hyvältä on se oikea. Tämä kuukausikatsaus minulla ei varmaan ihan tällaisenaan jatku, vaikka oli oikein mukava vuoden kestävä sarja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

On Key

Katso myös

Parasta kesää

Tänään mietitään sitä mikä on parasta kesää. Kesäisessä päivässä parasta voi olla vaikka mitä ja se riippuu pitkälti omista mieltymyksistä.

Kesäkuun opit ja flopit. Kuvassa mansikoilla ja mustikoilla koristeltu kakku.

Kesäkuun opit ja flopit

Taas on aika hetkeksi pysähtyä ja katsoa taaksepäin. Kesäkuun opit ja flopit ovat osa vuoden kestävää itsereflektoinnin ja ehkä hauskojenkin tapahtumien muistiin kirjaamista.

Matkustaminen lomalla. Kuvassa Ameenjärvi tyynenä kesäyönä.

Matkustaminen lomalla

Kuulutko sinä henkilöihin, joille matkustaminen lomalla on tärkeää? Maiseman vaihtaminen voi olla hyvinkin merkittävä omalle hyvinvoinnille.

Hyvää juhannusta! Kuvassa valkoinen juhannusruusu.

Hyvää juhannusta!

Juhannus on täällä taas. Haluan toivottaa teille kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa juhannusta! Nautitaan kesästä ja lämmöstä.